Zorgvilla-Helpermaar_Voorzijde

AIG verkoopt woonzorglocatie Groningen aan Bouwinvest

Het betreft het project Helpermaar, gelegen op de hoek van Ketwich Verschuurlaan en Vasalislaan in Groningen. De investering is in lijn met het aankoopbeleid van het Bouwinvest Dutch Institutional Healthcare Fund. Het project wordt verkocht door AIG Care & Living B.V. en zal in exploitatie worden genomen door Senior Living B.V., een dochteronderneming van Korian.

AIG verkoopt woonzorgcomplexen Groningen aan Bouwinvest

De start van de bouw is gepland voor medio 2024, met een verwachte oplevering in de zomer van 2025. Het project omvat 37 zorgeenheden en is gelegen in het zuiden van de stad Groningen, in het plangebied Helpermaar. Deze locatie staat bekend als een kwalitatief hoogwaardige woonlocatie en ligt op slechts 10 minuten rijden van de snelweg.

Het project betreft nieuwbouw in het betaalbare middensegment van particuliere woonzorg. Er is een groeiende vraag naar dit type zorg als gevolg van de ‘extramuralisering’ van de ouderenzorg. Het project wordt volledig aardgasvrij opgeleverd en voldoet aan de Paris Proof-eisen, waarmee extra wordt ingezet op duurzaamheid.

Senior Living B.V. zal het woonzorgcomplex exploiteren onder het label Stepping Stones. Dit label biedt ouderen met dementie een fijne, waardige, liefdevolle en betaalbare plek om te wonen. Het gebouw zal naast zorgeenheden ook gemeenschappelijke ruimtes bevatten. Op het omliggende terrein zijn een terras, groenvoorzieningen en parkeerplaatsen gepland.

AIG Care & Living heeft deze bouwkavel, het laatste deel van de herontwikkeling van het voormalige Martini ziekenhuis, verworven van VolkerWessels Vastgoed. “Snel nadat we de locatie hadden geanalyseerd en besproken met zorgexploitant Stepping Stones, werd duidelijk dat deze in alle opzichten geschikt was voor een ontwikkeling naar wonen met zorg voor ouderen: de rust en de ruimte en toch de nabijheid van grootstedelijke voorzieningen gecombineerd met een grote vraag naar kleinschalig wonen met zorg op niveau” aldus Bart van Venrooij van AIG.